14.7.09

ΧΑΣΕΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΒΑΡΟΣ/ΛΙΠΟΣ/ΚΙΛΑ (2ο)






2ο μέρος

Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



ΧΑΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΒΑΡΟΣ/ΛΙΠΟΣ/ΚΙΛΑ


2. Αντί να τρώτε τα κλασσικά 2-3 γεύματα ημερησίως προσπαθήστε να τρώτε 5-6 και μάλιστα ισοθερμιδικά. Τα μικρά και συχνά γεύματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μπορείτε να τα δείτε εδώ:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ:ΓΙΑΤΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ;

3. Προσέξτε την ποσοτική παράμετρο. Με άλλα λόγια το μέγεθος των μερίδων.


Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει θερμιδικά μια συγκεκριμένη ποσότητα τροφής. Θα έλεγα δε ότι έχει μαύρα μεσάνυχτα!

Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά!

Υπάρχει σαφέστατη τάση υποτίμησης της θερμιδικής αξίας των τροφών. Ενώ λοιπόν κάποιος νομίζει ότι βρίσκεται στο όριο συντήρησης της σωματικής του μάζας- ή και κάτω από αυτό - στην πραγματικότητα συσσωρεύει κιλά.

Μάθετε λοιπόν τις θερμιδικές αξίες των συνηθέστερων τροφών και κυρίως μάθετε να εκτιμάτε ποσότητες/μερίδες. Αυτό είναι η αλφαβήτα του αδυνατίσματος και αν δεν το εμπεδώσετε δεν πρόκειται να δείτε άσπρη μέρα!

3. Και πάμε στο στρατηγικής σημασίας θέμα των ποιοτικών επιλογών.

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες γι αυτό θα βρείτε εδώ :


ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ:ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

κι εδώ:


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΗ:ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ!!


Με δύο λόγια:

- τρώτε κατά το δυνατόν φυσικές,ανεπεξέργαστες τροφές

- αποφεύγετε - όπως ο διάβολος το λιβάνι -τη ζάχαρη ,το άσπρο αλεύρι και όλες γενικά τις θερμιδικά πυκνές αλλά θρεπτικά κενές τροφές.

Προσέξτε: το μείζον πρόβλημα της παχυσαρκίας δεν προέρχεται από την υπερκατανάλωση λιπών αλλά κυρίως από τους πολλαπλά επεξεργασμένους υδατάνθρακες

- καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες λαχανικών που είναι και οι θρεπτικά πυκνότερες τροφές,δηλαδή προσφέρουν τα περισσότερα θρεπτικά μικροσυστατικά ανά προσλαμβανόμενη θερμίδα.


Χρήστος Στρογγύλης




No comments:

Post a Comment