21.6.10

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΑΜΗΛΗ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ (2)






Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΑΜΗΛΗ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ



 
3. Mείωση των αποθεμάτων του γλυκογόνου
 
Αυτό σημαίνει ότι οι υδατάνθρακες που καταναλώνονται θα χρησιμοποιούνται για την αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου και οι πιθανότητες να αποθηκευθούν σαν λίπος είναι μικρές.
 
Αυτό προφανώς είναι καλό  αλλά αν τα αποθέματα γλυκογόνου μειωθούν κάτω από ένα κρίσιμο επίπεδο τότε οι προπονήσεις μας θα υποφέρουν λόγω έλλειψης ενέργειας.
 
4. Όταν περιορίζουμε τους υδατάνθρακες συνήθως αυξάνουμε την πρωτεΐνη. Αυξημένη πρωτεΐνη σημαίνει αυξημένη θερμογένεση δηλαδή αυξημένη κατανάλωση ενέργειας εκ μέρους του οργανισμού μας για την αφομοίωση της τροφής που περιέχει πρωτεΐνη.
 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τις 1000 θερμίδες που προσλαμβάνουμε από πρωτεΐνη καμιά τριακοσαριά θα καταναλωθούν μόνο για τη πέψη και επεξεργασία της. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε με τα λίπη ούτε και με τους υδατάνθρακες.
 

 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
 
1. Τι γίνεται με δεκάδες ουσιώδη θρεπτικά συστατικά;

 
Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι οι κύριες πηγές μας σε βιταμίνες,ανόργανα στοιχεία και ιχνοστοιχεία,βιταμίνες και φυτοχημικά με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης σε φυτικές ίνες.
 
Δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ανεπαρκείς σε πολλά από τα ζωογόνα αυτά μικροθρεπτικά συστατικά.
 
Αύριο το τελευταίο μέρος
 
 
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης


Φίλος και συνοδοιπόρος σας




3 comments:

  1. Καλησπερα Χρηστο...
    Πραγματικά θα ηθελα να αναπτύξεις το θέμα της θερμογεννεσης...
    Ευχαριστω...

    ReplyDelete
  2. Καλησπερα Χρηστο...
    Ευχαριστουμε για τα πολυ ενδιαφεροντα αρθρα που ανεβαζεις! Και εγω θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για την θερμογεννηση. Θα χαρω να δω την σχετικη αναρτηση.
    Ευχαριστω.

    ReplyDelete
  3. Υπάρχουν τρεις αναρτήσεις:

    http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2010/06/3_30.html

    ReplyDelete