24.6.10

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ!









Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνδεδεμένες στο μυαλό μας με χαλάρωση επιπέδου νιρβάνα, καλό φαγητό,ωραία και άφθονα ποτά,φίλους και παρέες,βραδινά φαγοπότια και απόλυτη μείωση των αντιστάσεών μας σε κάθε γαστριμαργικό πειρασμό.

Κάπου όλα αυτά είναι κατανοητά. Οι περισσότεροι προσέχουμε όλο το χρόνο και δε θέλουμε περιορισμούς κατά τις μέρες των διακοπών μας. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τα πάντα και κυρίως από το συνειδητοποιημένο,δυνάστη εαυτό μας.

Να ξεφύγουμε - λέω κι εγώ - αλλά έξυπνα και χωρίς να βλάψουμε τον εαυτό μας. Θα έλθει η ώρα του λογαριασμού με άφθονα περιττά κιλά κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Ιδού λοιπόν οι συμβουλές μου για να βγείτε κατά το δυνατόν αλώβητοι από τις διακοπές σας χωρίς μάλιστα να κάνετε μεγάλες παραχωρήσεις στις επικλήσεις της λογικής.

1. Πρώτα απ' όλα μην εγκαταλείπετε τη συνήθεια της σωματικής άσκησης. Απλά εντάξετε την έξυπνα στο νέο πλαίσιο. Βοήθεια θα βρείτε εδώ:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (3)

Μην παραλείψετε να διαβάσετε και τα 3 μέρη!

2. Γενικά μένετε ενεργητικοί. Μην τη βγάζετε για ατέλειωτες ώρες στις ξαπλώστρες και στα μπαουλοντίβανα.

Το μυαλό σας έχει ανάγκη από ξεκούραση και όχι το σώμα σας. Αυτά τα δύο δεν πρέπει να τα συγχέετε!

Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε αναζωογονητικούς περιπάτους με τα παιδιά σας,τα σκυλιά σας,το αμόρε σας,τη συμβία σας ή  και μόνοι σας ή ακόμη και με όλους μαζί.

3. Επιδοθείτε σε άφθονο,τρελό,επιθετικό,παθιασμένο,αχαλίνωτο,χωρίς όρια και φραγμούς σεξ με το έτερο ήμισυ. Έτσι και πολλές θερμίδες θα καίτε αλλά και τη συναισθηματική σας πείνα θα ικανοποιείτε και δεν θα τη συγχέετε με τη βιολογική.

4. Να κολυμπάτε αρκετά και να παίζετε μέσα κι έξω από τη θάλασσα διάφορα ευφάνταστα παιχνίδια, χωρίς βέβαια να καταντάτε μάστιγα για τους διπλανούς σας.

Αν είστε βιρτουόζοι της ρακέτας μην παίζετε με τα νεύρα και την υπομονή των άλλων! Φαινομενικά είναι cool αλλά από μέσα τους κατεβάζουν καντήλια!

Μείνετε συντονισμένοι! Αύριο σας έχω καλό πράγμα για το φαγητό και το αλκοόλ.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας







1 comment:

  1. Πολύ σωστά...εκτός και αν κάποιος πραγματικά δουλεύει σε χωράφια ή σκάβει ή κάνει δουλειά πολύ βαριά μόνο τότε πραγματικά το σώμα έχει ανάγκη απο αρκετή ξεκούραση! αλλά και πάλι το σώμα ξεκουράζεται αρκετά γρήγορα! Πραγματικά οι διακοπές είναι για ψυχική ξεκούραση! προσωπικά επειδή αγαπάω τη γυμναστική και δεν την βλέπω ως υποχρέωση αλλά ως ανάγκη για να νιώσω καλύτερα και να νιώθω πιο ολοκληρωμένος και ζωντανός ακόμη και στις διακοπές κρατάω επαφή και μάλιστα μου δίνεται και η δυνατότητα λόγω του οτι αλλάζουν οι συνθήκες να κάνω διαφορετικές προπονήσεις απο τη συνηθισμένη ρουτίνα!

    ReplyDelete