3.8.10

ΣΩΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ-ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΩΣΤΑ (2)






Διαβάστε επίσης:

ΣΩΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ-ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΩΣΤΑ


3. H σωστή στάση των χεριών

Τα χέρια θα πρέπει να κινούνται χαλαρά εμπρός και πίσω, παράλληλα προς τη διεύθυνση της κίνησης.

Πολλοί τείνουν να τα κινούν μπροστά από το στήθος τους,μια αμυντική κίνηση που μάλλον κουράζει και προκαλεί και καμπούριασμα στο σώμα και σχετικό σφίξιμο στους ώμους και στον αυχένα.

Οι αγκώνες θα πρέπει να βρίσκονται σε γωνία περίπου 90 μοιρών. Η τάση είναι η γωνία αυτή να γίνεται οξεία όταν κουραζόμαστε,γι αυτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να διορθώνουμε.

Οι παλάμες και οι καρποί θα πρέπει να είναι σε χαλαρή θέση και να μη σφίγγονται σε γροθιές γιατί θα οδηγήσουν σε σφίξιμο και ένταση τα χέρια,τους ώμους και το λαιμό.

Μάλλον θα πρέπει οι παλάμες να κρατιούνται σε θέση χαλαρής γροθιάς ,σαν να κρατάμε κάτι εύθραυστο που δεν πρέπει να σπάσει.

Οι ώμοι θα πρέπει επίσης να κρατιούνται χαλαροί,επίπεδοι και στη χαμηλότερη θέση. Αν τους νιώσετε σφιγμένους, κουνήστε τα χέρια σας πεσμένα προς τα κάτω με περιστροφικές κινήσεις για να χαλαρώσετε την ένταση.


Τέλος του  2ου μέρους

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας







1 comment:

  1. σ ευχαριστω για τα δυο αυτα αρθρα.
    οταν τα πρωτοειδα,λεω τι θα πει?τα αυτονοητα?ολοι ξερουμε να τρεχουμε,ειναι φυσικη η κινηση...

    αλλα μετα που διαβασα,συνειδητοποιησα οτι υπηρχαν πραγματα να επισημανεις και μαλιστα ενα δυο βασικα πραγματα τα εκανα λαθος γιατι ακριβως με βολευαν.για να ειμαι ειλικρινης ηξερα οτι ειναι λαθος,το ενιωθα,απλως με βολευαν...
    ηδη απο χθες τα διορθωσα και ειναι καλυτερα.episης το νιωθω...

    ReplyDelete