7.1.11

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ; (2)







Διαβάστε επίσης:

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ;


Kι από υδατάνθρακες;

Το μεταπροπονητικό γεύμα είναι το μόνο στο οποίο οι απλοί υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι τόσο επιθυμητοί.

Το γλυκογόνο χρειάζεται αποκατάσταση και δεν είναι απίθανο το σώμα μας το ίδιο να αρχίσει να αποδομεί μυϊκό ιστό για να καλύψει τις ανάγκες του στην περίπτωση έλλειψης των κατάλληλων υδατανθράκων.

Η αύξηση επίσης του επιπέδου της ινσουλίνης δημιουργεί το κατάλληλο αναβολικό περιβάλλον για τη πιο γρήγορη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στους πεινασμένους μύες.

Με τον κατάλληλο συνδυασμό με την πρωτεΐνη ανατροφοδοτούν τους μύες και τους παρέχουν τη δομική ύλη για να ξανακτισθούν μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί.

Πόσοι υδατάνθρακες;

Θα 'λεγα ότι ένας άντρας των 85kg χρειάζεται περίπου 40-70gr υδατανθράκων. Αν είναι σε φάση γράμμωσης πάει προς τα χαμηλότερα νούμερα ενώ πάει προς τα υψηλότερα αν βρίσκεται σε φάση όγκου.

Τι είδους υδατάνθρακες;

Παρ' όλο ότι η μεταπροπονητική συγκυρία είναι ιδιαίτερα συγχωρητική για διατροφικές ατασθαλίες θα 'λεγα να αποφεύγατε ζάχαρες,αθλητικά ποτά και τα συναφή.

Δείτε το πράγμα σφαιρικά στα πλαίσια της διαρκούς υποστηρικτικής διατροφής και προτιμήστε φρούτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως μπανάνες ή κάποιο φυσικό χυμό mix. Mπορείτε επίσης να πιείτε γάλα ή σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Η λογική είναι αρκούντως απλή. Μετά από μία γερή προπόνηση με βάρη οι μύες είναι τραυματισμένοι και πεινασμένοι και γι αυτό  άκρως δεκτικοί στις κατάλληλες ποιοτικές τροφές επανόρθωσης/επιδιόρθωσης. Ας τους τις δώσουμε!

Δεν χρειάζεται να καταφεύγετε σε μπάρες πρωτεΐνης, πρωτεΐνικά σέικ και αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τα καταφέρετε μια χαρά με απόλυτα φυσικές τροφές!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας




https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

 
 

4 comments:

  1. I've been so dependent with protein shakes. I am glad that you are aiming for natural foods. Somehow I still love protein shakes. The food you posted is very yummy.

    Bulimia Symptoms

    ReplyDelete
  2. Και με την Αυξητική Ορμόνη τι γίνεται; Έχω διαβάσει ότι μετά τη προπόνηση υπάρχει έκκριση Α.Ο. η οποία όμως μειώνεται λόγω του ζακχάρου στο αίμα από τους υδατάνθρακες. Και γω καταναλώνω υδατάνθρακες μετά τη προπόνηση αλλά μήπως δεν θα έπρεπε;

    ReplyDelete
  3. http://totalfitness-christos.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ReplyDelete
  4. Θα ήθελα να ρωτήσω πόση ώρα μετά το τέλος των ασκήσεων πρέπει να τρώμε?
    εγώ αυτή την περίοδο άρχισε πάλι τα kettlebells και έτρωγα το γεύμα μετά από 90-100'
    Πρέπει να το παίρνουμε πιο νωρίς αν κάνουμε ασκήσεις με kettlebells

    ReplyDelete