14.3.11

ΕΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΕ 10 ΜΟΝΟ ΤΡΟΦΕΣ!







Πραγματικά δύσκολη επιλογή!

Θα χρησιμοποιούσα σαν κύριο κριτήριο τη θρεπτική πυκνότητα και βέβαια την ισορροπία.

Θα διάλεγα υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη από άπαχες πηγές,μονοακόρεστα και ωμέγα-3 λιπαρά και μερικές καλές πηγές ινών και αντιοξειδωτικών.

Οι επιλογές μου θα ήταν:

- βιολογικά αυγά με τον κρόκο τους (τρώω τρία για πρωινό και με κρατάνε τέλεια)

- σαρδέλες

- στήθη κοτόπουλου βιολογικού

- κεφίρ (το μόνο από  γαλακτοκομικά)

- ωμά αμύγδαλα (κατά την άποψή μου οι καλύτεροι ξηροί καρποί)

- ωμοί κολοκυθόσποροι (απόλυτο must για τον άντρα)

- ακατέργαστες νιφάδες βρώμης (το μόνο από  δημητριακά)

- ένα mix από φρούτα του δάσους

- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- και τέλος τα μπρόκολα


Αύριο:  "10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ"

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας





https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/








37 comments:

  1. Εγώ θα έβαζα και τον λιναρόσπορο αλλά δεν θα ήξερα πιο να αφαιρέσω. Είναι όλα τους τέλεια!

    ReplyDelete
  2. Γιωργος
    Χρηστο μην ξεχνας τις τυροπιτες!!

    ReplyDelete
  3. και κανενα οσπριο!!!
    Πραγματικά δυσκολη η επιλογη

    ReplyDelete
  4. Επειδή είμαι ακαμάτρα νοικοκυρά και δεν υπάρχει περίπτωση να μαγειρέψω εγώ σαρδέλες, παίρνω τις κονσερβούλες των 100 γραμμαρίων (με ελιές και λεμόνι σε ελαιόλαδο) και κάνω μια ωραία σαλάτα με ντομάτα και ρόκα. Είναι εντάξει μία τέτοια την εβδομάδα; Και δύο και τρεις ίσως; Ή μήπως μόνο η φρέσκια σαρδέλα αξίζει;
    Ράνια

    ReplyDelete
  5. Η φρεσκια σαρδέλα ψηνετε σε 10μολις λεπτά στα ρομποτ (τα φουρνάκια του αέρα) χωρις μυρωδιές.
    και θες αλλα 2 λεπτα να καθαρίσεις το σκευος.
    Προσωπικά τις τρωω 3-4 φορες την εβδομαδα συνηθως βράδυ

    ReplyDelete
  6. 1.nai, re παιδια γρηγορα μαγειρευονται οι σαρδελες αλλα μεχρι να φτασεις στο σημειο να τις μαγειρεψεις πρεπει να προηγηθει το καθαρισμα.
    ενω μου αρεσουν κ ειναι φθηνες κ ψηνονται στο λεπτο, ποιος τις καθαριζει, οεο??
    αυτο το μεγαλο τους προβλημα.
    θες μισαωρο στο νεροχυτη...
    αν εχετε να προτεινετε καμια λυση στο δραμα που ζω, ευπροσδεκτη.

    2. αυγα παιρνω απο τη λαικη αφενος γιατι ειναι υποτριπλασια η τιμη τους απο το μαρκετ αφετερου γιατι ξερεις οτι ειναι ολοφρεσκα.
    στα ραφια του μαρκετ μπορει να ειναι μερες, ιδιως τα και καλα βιολογικα που ως πιο ακριβα, αγοραζονται δυσκολοτερα.
    εσεις βρισκετε ω3 αυγα σε ολα τα μαρκετ?

    3. βιολογικα προιοντα. σ αυτην τη χωρα που δεν υπαρχει κανενας νομος να τηρειται κ ολοι λαδωνονται, πιστευτε οτι τα βιολογικα πληρουν τα οσα δηλωνουν???
    εγω οχι. τα βλεπω κ γελαω. ειχα την τυχη να εχω παππουδες στο χωριο και παντα οταν ημουν μικρος τρωγαμε σπιτικη παραγωγη. αποτελεσμα οταν βλεπω τα βιολογικα στα ραφια και μαλιστα σ αυτες τις τρελλες για το μεσο ελληνικο μισθο, βαζω τα γελια. που να ταισεις οικογενεια με βιολογικα! μπηκες μεσα. κ να ηξερες οτι πληρωνες ποιοτητα, το κταλαβαινω, στο κωλοχανειο ελλαδα, ποιος μου εξασαλιζει εμενα οτι ειναι βιολογικο???
    τι αποψη εχετε??
    ω3 στις λαικες δεν εχουν, ε?¨Δ

    ReplyDelete
  7. 4. στηθος κοτοπουλου. μια λαλη πονεμενη ιστορια.
    συνεχεια ακουω οτι στο στηθος των κοτοπουλωμ, κανουν ολα τα εμβολια χτυπανε ολες τις ορμονες κλπ οποτε οι συγκεντρωσεις τους σ αυτο το μερος ειναι μεγαλυτερος απο οτι στο υπολοπο σωμα.
    μυθος? τι γνωριζετε σχετικα?

    ReplyDelete
  8. 5.γιατι ο κολοκυθοσπορος ειναι must για τον ανδρα συγκεκριμενα?

    6.με αφορμη χυμα αποξηραμενα φρουτα του δασους που βρηκα χες, θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο νομιζετε κινδυνευουμε να παθουμε καμια δηλητηριαση με τα χυμα προιοντα.
    βρηκα μετα απο καιρο που εψαχνα, κρανα κι ομως δεν πηρα. η θεα της λεκανης η ο,τι ηταν εκεινο το πλαστικο με χυμα μεσα το προιον σε ανοιχτη θεα, αφη, βηξιμο, φταρνισμα κλπ του οποιουδηποτε με εκαναν περισσοτερο να σιχαθω παρα να χαρω που επιτελους βρηκα!


    Σας παρακαλω, σχολιαστε τα σημεια που επεσημανα, ειναι σημαντικα για μενα. Οι φιλοι μου δεν ασχολουνται με τετοια θεματα,τρωνε ο,τι να ναι οποτε συναγωνιστες ειστε οι μονοι με τους οποιους μπορω να κανω διαολογο!

    ReplyDelete
  9. 1. Είπαμε: η λύση είναι η κονσέρβα, πεντανόστιμη, με την οποία κάνεις σαλάτα στο πι και φι. Αλλά παρακαλώ τον Χρήστο να μου πει: έχουν αυτές οι σαρδέλες βιολογική αξία και πόσες κονσέρβες την εβδομάδα μπορώ να καταναλώνω;

    2. Ω3 δεν έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ. Εντοπίζεις το σωστό μαγαζί και παίρνεις από κει. Εγώ προτιμώ να μην είναι "της ημέρας", αλλά να ξέρω ότι είναι υγιεινά.

    3. Να έχεις εμπιστοσύνη στα βιολογικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εντάξει, αφού οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά αυστηροί. Σε λίγο θα καταλαβαίνεις τα βιολογικά και "με το μάτι". Έχεις δει κάτι φράουλες-γίγας που κυκλοφορούν; Ε... δεν θέλει και πολύ μυαλό...

    4. Στήθη κοτόπουλου να παίρνεις επώνυμης εταιρείας, συσκευασμένα (στα ράφια όλων των σούπερ-μάρκετ)

    6. Αποξηραμένα φρούτα ΜΟΝΟ στα ράφια με τα βιολογικά προϊόντα και στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Εννοείται ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

    Ράνια

    ReplyDelete
  10. Για το 1 - Σαρδέλες. Στα περισσότερρα ιχθυοπωλεια σου τα καθαρίζουν τα ψάρια οπότε σου μένει μόνο ένα πλύσιμο και μαγείρεμα. Δεν μπορώ να ξέρω πόση προσοχή δίνουν στο καθάρισμα αλλά τουλάχιστον δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου.

    ReplyDelete
  11. Σαρδέλες παίρνω σε κονσέρβα. Η σύγχρονη τεχνολογία τις κάνει σχεδόν ακίνδυνες.

    2 κονσέρβες την εβδομάδα των 100gr είναι επαρκείς για ένα άτομο των 70kg.

    Αυγά ωμέγα-3 βρίσκω εύκολα γιατί η χρήση τους έχει γενικευθεί.

    Αποξηραμένα κράνα που τα τρώω πολύ παίρνω από συγκεκριμένο κατάστημα ξηρών καρπών.

    Κι εγώ δεν εμπιστεύομαι τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς που την εισπράττω στην καθημερινότητά μου.

    Από στήθη κοτόπουλου τρώω μόνο μια συγκεκριμένη μάρκα.

    Οι ωμοί κολοκυθόσποροι είναι από τα πιο ισχυρά όπλα για την πρόληψη της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και επί πλέον έχουν και ψευδάργυρο. Αλλά έχουν και πολλά άλλα καλούδια που αφορούν και στις γυναίκες.

    ReplyDelete
  12. κανενα τροπο να γινεται νοστιμο το μπροκολο;;;snif!

    ReplyDelete
  13. Στήθη κοτόπουλου είναι καλύτερα να παίρνεις συσκευασμένα, από χύμα σε κρεοπωλείο? Είχα διαβάσει ότι τα συσκευασμένα προϊόντα να τα αποφεύγουμε, λόγω συντηρητικών, και μάλιστα σε δική σου ανάρτηση... Τελικά τι είναι καλύτερο? Τέλος, το ίδιο και για τα αυγά... Κι εγώ προτιμώ της λαϊκής, γιατί σκέφτομαι ότι πλαισιώνουν περισσότερο σε ποιότητα, τα χωριάτικα, που μας έδινε η γιαγιά μου... Δεν υπάρχει φόβος συντηρητικών, πρόσθετων, ενισχυτικών στα συσκευασμένα αυγά με ω3 λιπαρά?

    ReplyDelete
  14. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φίλε μου!

    ReplyDelete
  15. Το μπροκολο γινεται νοστιμο μονο οταν καταναλωσεις τετοια ποσοτητα που να ειναι ικανη να το κανει στο τελος νοστιμο....στην περιπτωση μου ααυτο συνεβη μετα απο καμια 10αρια κιλα - περιπου 6μηνο κ πολλαααααα λεμονια :-)

    ReplyDelete
  16. http://www.agrigate.gr/index.php/component/content/article/81-information/488-eggs-omega3

    ReplyDelete
  17. δε βλέπω το λόγο κάποιος να τρώει στήθος κοτόπουλο.. προσωπικά θα έβαζα κάποιο όσπριο αντί αυτού.. οι σαρδέλες έχουν την υψηλής αξίας πρωτεΐνη.. και τα καρύδια είναι πολύ τοπ ξηροί καρποί πάντως :D

    ReplyDelete
  18. πολυ καλο το αρθρο κυριως επειδη - ως εργαζομενη - το μαγειρεμα και τα ψωνια γινονται ρομποτικα και πολυ γρηγορα. οποτε 10-20 στανταρ τροφες ειναι η υγειινη λιστα με τα ψωνια. απο κει και περα ομως μπορει να γινει πολυ βαρετο, οποτε ψαχτηκα λιγο πως με αυτες τις τροφες μπορω να εχω κατι διαφορετικο χωρις να ειναι παχυντικο: pinterst! πραγματικα με εσωσε! παραθετω δυο μινι συνταγες για να σας δειξω:
    -πικαντικα αμυγδαλα
    http://www.dinnerwasdelicious.com/post/51893733030/spiced-almonds-its-hard-to-write-a-post-about
    -μπροκολομπουκιες
    http://www.foodtocook.org/broccoli-cheese-bites/
    -τσιπς καροτου
    http://backonpointe.tumblr.com/post/27050731923/emicalu-carrot-fries

    χριστινα κ.

    ReplyDelete
  19. Eυχαριστούμε Χριστίνα!

    ReplyDelete
  20. εγω στην προ χρηστου εποχη,δεν ετρωγα ψαρια επειδη σιχαινομουν το καθαρισμα...τωρα ομως στην μ.χ εποχη μου πηρα τρια κιλα σαρδελες 5ευρω,τις καθαριζα δυο μερες,τα χερια μου βρωμουσαν μια βδομαδα(ασχετο)τις χωρισα σε μεριδες κ τις εβαλα στη καταψυξη...ξεπαγωνουν αμεσως,ψηνονται σε δεκα λεπτα!!!

    ReplyDelete
  21. Φορεστε γαντια μιας χρησης και καθαριστε τις σαρδελιτσες. Για οσα ψαρια εχουν λεπια βοηθα μια λεκανη γεματη νερο για το ξελεπιασμα με εμβαπτισμενο το ψαρι σε αυτη για να μη λερωνεται ο νεροχυτης και βρισκετε λεπια μια βδομαδα μετα!
    Ακομα, μουσκεψτε σε λιγο νερο τους ξηρους καρπους πριν τους φατε για να απελευθερωσουν ενζυμα και να γινουν μια ωμη τροφη.
    φτιαξτε μπαρες δημητριακων μονοι σας με ο,τι μπορει να βαλει ο νους σας μεσα απο ξηροκαρπια, αποξηραμενα φρουτα, βρωμη, σπορια τα οποια θα δεσετε με αρκετο μελι και λιγο βουτυρο, οχι μαργαρινη.

    ReplyDelete
  22. Otan kapios ine veggie t mpori n troi g proteini

    ReplyDelete
  23. Nα ένα καλό άρθρο που θα σε βοηθήσει:

    http://www.vrg.org/nutrition/protein.php

    ReplyDelete
  24. πολυ ζορικο το κεφιρ ομως ρε παιδια...το ειχα σταματησει και ξαναρχισα με ενα της μεβγαλ που κατεβαινε πιο ευκολα αλλα και παλι δεν..

    ReplyDelete
  25. Χρηστο η αποψη σου για τα πατζαρια;

    ReplyDelete
  26. Πολύ ωφέλιμα! Να τρως!

    ReplyDelete
  27. Παιδια τρωω παντα ωμα τα μπροκολλα. Τα ξεπλενω απλα με βραστο νερο.

    ReplyDelete
  28. Τίνα χρειάζονται ένα ελαφρό βράσιμο για
    τα βρογχοκηλογόνα!

    ReplyDelete
  29. Χρήστο καλησπέρα κ συγχαρητήρια για την φοβερή δουλεία που κάνεις.
    Θέλω μια βοήθεια. είμαι 29ετων 1.80υψος και 87κιλα με πολλά από αυτά να είναι στην κοιλιά. Εχω φτιαξει αρκετα την διατροφή μ και βλεπω σιγα σιγα διαφορα. θα ηθελα να μ πεις ποτε να τρωω ένα μεταπροπονιτικο γευμα-σνακ(ποση ωρα μετα την προπονηση). κανω καθημερινα 2 ωρες προπονηση καθως παιζω μπαλα και είναι περιοδοσς προετοιμασίας. καθως επισεις τι προτείνεις για μεταπροπονητικο γευμα-σνακ.
    ευχαριστω πολύ κ συνεχισε ετσι.

    ReplyDelete
  30. http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2013/11/m.html

    ReplyDelete
  31. Καλησπέρα Χρήστο!!! Δύο ερωτήσεις :
    1) Μιας και ζούμε πλέον στο 2016 και το κράτος έχει αποφασίσει να μας κατεβάσει σε αγώνες fitness μέσω υποχρεωτικής γραμμωσεως,μπορείς σε παρακαλώ πολύ να φτιάξεις μια υποτυπωδη λίστα φτηνων πλην υγιεινων προϊόντων που να ανταποκρινεται σε πρότυπα 2016?Είναι θέμα που έχω ακούσει κατά καιρούς να συζητάνε διάφοροι και πολύ φοβάμαι ότι έχουν λίγο δίκιο..έστω εναλλακτικές
    2)και έχει που λέτε κύριε Χρήστο η γιαγιά κοτουλες στο χωριό των οποίων τα αυγά τρώω μόνο εγώ ως επί το πλείστον. Άμα τις ταισω λιναροσπορο θα φτιάξω το επιθυμητό αυγό ω3 ??και αν συμφέρει κάτι τέτοιο

    ReplyDelete
  32. Καλύτερα να τον τρως εσύ τον λιναρόσπορο παρά να τον ταΐζεις στις κότες! Για το άλλο θέμα θα το κοιτάξω σε κάποια φάση~

    ReplyDelete
  33. Από γαλακτοκομικά τρώω μόνο γιαούρτι κατσικίσιο με την πέτσα του μαζί. Η διατροφική αξία του είναι ίδια με το κεφίρ; Δεν έχω δοκιμάσει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το κεφίρ ενισχύει καλύτερα τη μικροβιακή χλωρίδα. Και τα δύο είναι καλές επιλογές.

      Delete
  34. Μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσω λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ!!

    ReplyDelete