10.3.11

ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ; (3)




ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΜΙΔΑ; (2)


3. O γλυκαιμικός δείκτης των τροφών

Ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφών μας δείχνει πόσο γρήγορα μια συγκεκριμένη διατροφική πηγή υδατάνθρακα αφομοιώνεται και μπαίνει στο αίμα  σαν απλό σάκχαρο. Η ταχύτητα αυτή έχει άμεση σχέση με την ποσότητα της εκκρινόμενης ινσουλίνης. Δεν θέλουμε μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης στο αίμα μας γιατί αναστέλλει το κάψιμο λίπους.

Εκτός αυτού η υπερινσουλιναιμία σχετίζεται άμεσα με τις καταστάσεις χρόνιας φλεγμονής κάτι που είναι κομβικό για καλή υγεία και μια ζωή  χωρίς χρόνιες παθήσεις.

Σας συνιστώ θερμά να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο και να του δώσετε βαρύνουσα σημασία:

SOS: ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!











Χρήστος Στρογγύλης


Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment