16.8.11

Τα θαυματουργά σταφύλια!






Τα σταφύλια είναι απίθανα για την υγεία μας γιατί περιέχουν πάρα πολλά φυτοχημικά. Το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι παχαίνουν και γι αυτό χρειάζεται προσοχή κατά τις περιόδους ολιγοθερμικής διαίτης.

Μετρήστε πλεονεκτήματα:

1. Έντονη αντιοξειδωτική δράση

Περιέχουν εκατοντάδες αντιοξειδωτικές ουσίες μεταξύ των οποίων την περίφημη ρεσβερατρόλη (ανήκει στα στιλβενοειδή),βιταμίνη C, μαγγάνιο ,καροτενοειδή κλπ.

Μεγαλύτερη συγκέντωση από αντιοξειδωτικές ουσίες υπάρχει στη φλούδα και στα κουκούτσια και γι αυτό καλό είναι να τα τρώτε και να μην τα πετάτε!

 Μια λίγο προωθημένη ιδέα είναι να πετάτε το χυμό και να τρώτε μόνο τη φλούδα και τα κουκούτσια. Αυτό όταν σας ζορίζει πολύ το θέμα των θερμίδων.

2. Εξαιρετικά αντιφλεγμονώδης τροφή

Μειώνουν τα επίπεδα δραστηριότητας πολλών αγγελιαφόρων μορίων που προάγουν φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως π.χ. ο ιστικός παράγοντας νέκρωσης και διάφορες ιντερλευκίνες.

Επίσης φρενάρουν την παραγωγή αρκετών ενζύμων που ευνοούν φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως π.χ. η κυκλο-οξυγενάση 1 και 2.



Τέλος του 1ου μέρους

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

2 comments:

  1. Καλημερα Χρηστο τι γνωμη εχεις για την σταφυλοθεραπεια?(π.χ 5 μερες αποκλειστικη τροφη μονο σταφυλι και μεγαλη απωλεια βαρους ενδεικτικα 5% του βαρους σε 5 μερες)ξερω οτι δεν εισαι υπερ αλλα η γνωμη σου μετραει..

    ReplyDelete
  2. Δεν το συζητώ καν!

    ReplyDelete