22.6.13

Απώλεια λίπους: Καθαρή διατροφή - ενημέρωση - χρήμα (4)








Διαβάστε επίσης:


Απώλεια λίπους:   Γονίδια - λιμοκτονία - μαγικές λύσεις (3)



8. Aν η διατροφή μου είναι βέλτιστη χάνω μόνιμα το λίπος χωρίς την ανάγκη σωματικής άσκησης

Απέχει πολύ της πραγματικότητας αυτή η λογική! 

Η  σωματική άσκηση είναι ο μόνος τρόπος για να αυξήσει κανείς το μεταβολισμό του! Αντίθετα η μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων - και ιδιαίτερα η δραστική - φρενάρει σημαντικά το μεταβολισμό,κάτι που πρέπει να αποφεύγει κανείς με κάθε θυσία.

Ο γρήγορος μεταβολισμός είναι μια πολύτιμη προίκα που είναι καλό κάποιος να κουβαλάει μαζί του σε όλη του τη ζωή!

Η περιοριστική διατροφή οδηγεί σε παράλληλη απώλεια μάζας που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική! 

Η διατήρηση ή η αύξηση της μυϊκής μάζας χρειάζεται οπωσδήποτε βάρη. Στην πραγματικότητα τα βάρη είναι η πιο χρήσιμη μορφή άσκησης για τον άνθρωπο και κανονικά θα πρέπει να την εντάσσει στο πρόγραμμά του μέχρι τα πολύ βαθιά του γεράματα, κάτι όμως που δυστυχώς είναι πολύ σπάνιο στην Ελλάδα.

Η αερόβια άσκηση είναι ομοίως εν των ων ουκ άνευ!

 Η άσκηση αυξάνει τα φυσικά λιποδιαλυτικά ένζυμα και ορμόνες του οργανισμού όπως επίσης και την ευαισθησία των κυττάρων στη ινσουλίνη. Είναι λοιπόν πολύτιμη και απαραίτητη από πλευράς μακρόχρονης διατήρησης του επιθυμητού βάρους.

Προσθέστε  στα ανωτέρω 3 σωματικά στοιχεία - διατροφή,βάρη και αερόβια -  την αυτοπαρακίνηση και την υποστήριξη του κοινωνικού σας περιβάλλοντος και θα έχετε τη απόλυτη συνταγή για τη μόνιμη απώλεια λίπους ή τη διατήρηση του επιθυμητού σας βάρους!


9. Υπάρχει άφθονη κι έγκυρη ενημέρωση στο διαδίκτυο και στα περιοδικά για το fitness!

Άφθονη ναι,έγκυρη όχι! Υπάρχουν σχεδόν πάντα οικονομικά συμφέροντα από πίσω κάτι που φαίνεται εύκολα αν είναι κανείς έμπειρος και/ή λίγο προσεκτικός !

Τι βαρύτητα να δώσεις σ' ένα άρθρο που στο τέλος σε παραπέμπει στη λύση που έχει να κάνει σχέση με συμπληρώματα,"ειδικά" προγράμματα,λιποδιαλύτες,μυστήρια gadgets,συνδρομές κλπ;;

Μη ξεχνάτε και ότι τα περιoδικά ζουν από τους διαφημιζόμενους και δεν μπορούν να γράψουν τίποτα που θα τους "στενοχωρούσε".

Πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα την εγκυρότητα της πηγής,να διπλοτσεκάρετε,να αμφισβητείτε και να συζητάτε με σοβαρά άτομα που δεν έχουν συμφέροντα να προωθούν "μαγικές λύσεις".

Σας βεβαιώνω ότι κυκλοφορούν τόσοι μύθοι και φριχτές ανακρίβειες που δύσκολα ο αδαής θα βγάλει άκρη! Σιγά σιγά όμως ,αν υπάρχει επιμονή κι υπομονή το τοπίο ξεκαθαρίζει!

Ο κύριος λόγος ύπαρξης αυτού του blog είναι ότι δεν θέλω ο κόσμος να κάνει τα πολλά και μεγάλα λάθη που έκανα εγώ στην μακρόχρονη πορεία μου προς το totalfitness!


10. Αν υπάρχει χρήμα υπάρχει και ο τρόπος!

Είναι η τελείως λανθασμένη οπτική που επικρατεί μαζικά στον κόσμο του fitness αλλά και στον ιατρικό κόσμο!

Δηλαδή προσπαθείς να αντιμετωπίσεις το σύμπτωμα και όχι το αίτιο που το δημιούργησε!

Για παράδειγμα αν κάνεις λιποαναρρόφηση για πόσο χρονικό διάστημα πιστεύεις ότι θα σε καλύψει αν δεν κάνεις παράλληλα και τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου;

Πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις για θεραπεία αυξητικής ορμόνης και για πόσο καιρό!

Ο σωστός τρόπος σκέψης τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας είναι η πρόληψη των αιτίων και όχι η θεραπεία των συμπτωμάτων.

 Όχι λοιπόν στα φάρμακα.αντιβιώσεις,χειρουργικές επεμβάσεις κλπ.!

Ναι στην άσκηση,στην σωστή ποιοτικά και ποσοτικά διατροφή αλλά και στη θετική στάση απέναντι στη ζωή!

Όχι στην προσωρινή απόλαυση! Μη τρώτε με κύριο κριτήριο τη φευγαλέα ικανοποίηση του ουρανίσκου σας! Υπάρχουν πολύ ανώτερα πράγματα από αυτό όπως η υγεία,η ενεργητικότητα,το αίσθημα αυτοεκπλήρωσης και - γιατί όχι; - ένα πολύ όμορφο κορμί!

Το χρήμα στην προκειμένη δεν επιλύει τα προβλήματα αλλά τα παραχώνει κάτω από το χαλί!


Τέλος του 4ου και τελευταίου μέρους.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


 
https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


13 comments:

  1. Παρακολουθω χρόνια αυτά που δημοσιεύεις, πρώτη φορά αφήνω σχόλια. Οφείλω να ομολογήσω ότι με έχεις βοηθήσει αρκετά, εχω λύσει πολλές απορίες μου στο χώρο της διατροφής και άσκησης..Σήμερα είπα να γράψω κάτι γιατί θα ήθελα να διαβάσω σε ένα άρθρο σου τα λάθη που έχεις κάνει κατά καιρούς στο fitness (όπως έχεις σημειώσει πιο πάνω με μπλε γράμματα), αν και αραιά και πού έχεις αναφέρει κάποια σφάλματα...επίσης-μιας και έγραψα σήμερα-πάντα μου δημιουργούνταν η απορία: αφού είσαι κατά των συμπληρωμάτων, και κάθε είδους υλικού ενέσιμου ή χαπιού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής με την οποία μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό του οργανισμού για να τον "φουσκώσει", γιατί συνοδεύεις τα άρθρα σου με φωτογραφίες ανδρών ή γυναικών που ολοφάνερα έκαναν τέτοιου είδους χρήση?
    Βασίλης

    ReplyDelete
  2. χρηστο σου είχα στείλει ένα mail το πάσχα και πλέον σε ευχαριστώ και δημοσια.συνεχίζουμε γερά!τώρα το καλοκαίρι μπρόκολο κτλ δεν υπάρχει φρέσκο..εναλλακτική? το μονο που σκέφτομαι είναι τα βλήτα

    ReplyDelete
  3. Εξαιρετικές δημοσιεύσεις!!..thanks Χρήστο!!!

    ΥΓ:Πάντως το κορίτσι της σημερινής δημοσίευσης σίγουρα δεν κάνει χρήση συμπληρωμάτων κλπ... :)

    ReplyDelete
  4. Bασίλη γιατί απλά δεν μπορώ να βάλω τον γείτονα,τη Στρουμφίτα,εμένα και σένα!Αυτά είναι δεδομένα,αυτά υπάρχουν φίλε!

    Φάε ότι βρίσκεις της εποχής από την τοπική αγορά!

    Ευχαριστώ Νάσο!

    ReplyDelete
  5. Σε ευχαριστώ για όλα σε παρακολουθώ χρόνια και σε εμπιστεύομαι σε όλα. Με έκανες να κάνω την διαφορά. Τώρα όσοι με ρωτάνε για θέματα fitness προσπαθώ να τους αλλάξω τρόπο σκέψης και δράσης όπως μου έδωσες το ερέθισμα εσύ. Να είσαι πάντα καλά και μην σταματάς οι γνώσεις σου είσαι πολύτιμες. Αλέξης.

    ReplyDelete
  6. Μου αρέσει πολύ το αβοκάντο αλλά δεν ξέρω πως και πότε να το τρώω. Επίσεις αναρωτιέμαι για τα δικά μας φρούτα εποχής, ροδάκινα, πεπόνι, καρπούζι, κεράσι αν μπορούν να αντικαταστήσουν την μπανανούλα που τρώω κάθε πρωί

    ReplyDelete
  7. Αlex ευχαριστώ φίλε!

    Ανώνυμε όποτε θες το τρως το αβοκάντο! Από φρούτα είναι καλό να τρως ποικιλία!

    ReplyDelete
  8. Agapite Xristo,

    sugharitiria gia tin polu kali douleia sou! Tha ithela tin apopsi sou gia sugkekrimena programmata. Ta 2 teleutaia hronia den eho eggrafei se gymnastirio kathos logo epaggelmatikon upohreoseon eho allaksei 4 poleis. Parola auta prospatho na kano fitness sto spiti. Pera apo askiseis me varakia i idiou somatikou varous pou vrsko se diaforetika periodika eho anakalupsei videakia : Insanity tou Shaun-T k Brazilian Butt Lift tou Leandro Carvalho. Tous 3 mines pou to epitrepei o kairos pigaino pote -pote gia treksimo.Einai apotelesmatika ta programmata? Eheis na mou proteineis enallaktiki? Euharisto polu!

    ReplyDelete
  9. Μια χαρά είναι! Να βελτιστοποιήσεις τη διατροφή σου!

    ReplyDelete
  10. Geia sas, ithela na rwtisw an kserete ti diatrofi prepi na akoluthi kapios p kani crossfit 5-6 fores ti vdomada k an me to crossfit mpori na petixi grammwsi. Euxaristw

    ReplyDelete
  11. Σαφώς και μπορεί να πετύχει γράμμωση αλλά αυτή είναι κυρίως θέμα διατροφής!
    Θα σου πρότεινα να πας στον Ιούνιο του 2013 και να διαβάσεις τα σχετικά άρθρα για τη διατροφή!

    ReplyDelete
  12. Χρηστο μου αρεσει το στυλ σου...συμφωνω και βρισκω 100% σωστο και πρακτικο οτι κι αν γραψεις...και μου αρεσει που τα πλαισιωνεις ολα με την αντιστοιχη ιδεολογια!!!ευγε και ευχαριστουμε!!!Γιαννης απο Πατρα

    ReplyDelete
  13. Nα είσαι καλά Γιάννη για την εμψύχωση!

    ReplyDelete