26.12.15

Τρικέφαλοι : Οι καλύτερες ασκήσεις - βυθίσεις τρικέφαλων σε δίζυγο (6)







Διαβάστε επίσης:



Στήθος : Οι καλύτερες ασκήσεις - Βυθίσεις στήθους (4)


Oι βυθίσεις είναι μια εξαιρετική, σύνθετη άσκηση για το χτίσιμο μάζας στον άνω κορμό. 

Φανταστείτε να σηκώνετε 90 κιλά για πολλές επαναλήψεις!

 Είναι να μη πάρετε όγκο;;

Aλλά από την άλλη είναι ζόρικες και στρεσάρουν τους τένοντες των αγκώνων και τους πρόσθιους δελτοειδείς! Γι αυτό χρειάζεται καλή τεχνική και προσεκτική προσέγγιση.

Έχουμε δει την πρώτη εκδοχή τους, τις βυθίσεις στήθους δηλαδή και έχουμε δει και τις κύριες διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδοχές.

Τώρα θα δούμε τη δεύτερη εκδοχή,δηλαδή τις βυθίσεις τρικέφαλων που κατά την άποψή μου είναι η κορυφαία άσκηση τρικέφαλων μαζί με τις πιέσεις στήθους με κλειστή λαβή και χτυπάει πολύ καλά και τις τρεις κεφαλές.


Ας δούμε ένα βίντεο με τη σωστή εκτέλεση στο οποίο παράλληλα γίνεται σύγκριση με τις βυθίσεις στήθους:



Στις βυθίσεις τρικέφαλων θα πρέπει: 

- η λαβή να είναι πιο κλειστή σε σχέση με τις βυθίσεις στήθους. Κάποια δίζυγα με ασύμμετρους ζυγούς δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

- η κατακορυφότητα του κορμού να είναι μεγαλύτερη. Επιτρέπεται μόνο μια πολύ μικρή κλίση προς τα εμπρός. Στις βυθίσεις στήθους η κάμψη των ποδιών βοηθάει τον κορμό ώστε να γείρει προς τα εμπρός.

- οι αγκώνες κρατιούνται κοντά στο σώμα και βλέπουν προς τα πίσω ενώ στις βυθίσεις στήθους κοιτάνε και προς τα έξω, ιδιαίτερα μετά την παραλληλία των βραχιόνων.

 Αυτό επιτρέπει στον κορμό να κατέβει πιο κάτω και να στοχευθούν καλύτερα οι θωρακικοί, αν βέβαια το επιτρέπουν οι δελτοειδείς μας. Γιατί αν δεν το επιτρέπουν η άσκηση μπορεί και να γίνει επικίνδυνη!

Σε κάθε περίπτωση στις βυθίσεις τρικέφαλων δεν πρέπει να πηγαίνουμε κάτω από την παραλληλία

- στις βυθίσεις τρικέφαλων το κεφάλι βλέπει μπροστά,στις βυθίσεις στήθους προς τα κάτω.

Τέλος στις βυθίσεις στήθους δεν τεντώνουμε τα χέρια στο τέλος της θετικής κίνησης (ανέβασμα) γιατί στα τελευταία 5-10 cm το ζόρι το τρώνε οι τρικέφαλοι και δεν έχουμε κανένα λόγο να τους εξαντλήσουμε.

Αντίθετα στις βυθίσεις τρικέφαλων τεντώνουμε τα χέρια χωρίς να κλειδώσουμε τους αγκώνες.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας







4 comments:

  1. Καλησπέρα Χρήστο. Γυμνάζω δικέφαλους και τρικέφαλους την ίδια μέρα προπόνησης. Τι είναι καλό να ξεκινάω με δικέφαλους και μετά τρικέφαλους? η το αντίθετο? Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  2. Καμία ιδιαίτερη σημασία δεν έχει. Όπως σε βολέψει.

    ReplyDelete
  3. Γειά σου Χρήστο, καλησπέρα! Σε ένα σταθερό δίζυγο που οι δοκοί είναι περίπου στα ίδια με τους ώμους μας (σε έναν μέσο αθλούμενο), πως πρέπει να τοποθετούμε τους αγκώνες μας; Για παράδειγμα, όταν θέλουμε να στοχεύσουμε τρικεφάλους οι αγκώνες μας θα πρέπει να τους νιώθουμε οτι πάνε να ενωθούν μεταξύ τους; Και για στήθος λίγομπιο ανοιχτοί οι αγκώνες; Σ' ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφού τα εξηγεί λεπτομερώς η ανάρτηση...

      Delete