7.7.17

Έλεγχος του βάρους σας: Τα πιο τραγικά λάθη (2)








Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:



Απώλεια βάρους: Τα πιο τρανταχτά λάθη (1)



3. Καταναλώνετε πολλές υγρές θερμίδες


Θυμηθείτε το λίγο το άρθρο αυτό:



Οι υγρές θερμίδες καταναλώνονται πολύ εύκολα και επιπλέον δεν προκαλούν κορεσμό οπότε θα φάτε περισσότερο επιζητώντας ακριβώς το αίσθημα του κορεσμού.

Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου τροφική θερμογένεση δηλαδή αύξηση του μεταβολισμού από την καύση θερμίδων λόγω των πεπτικών διαδικασιών για την αφομοίωση των τροφών.

Φαντασθείτε ένα φυσικό χυμό από πορτοκάλια. 

Μιλάμε για ένα μπάνιο φρουκτόζης με 110-115 θερμίδες ανά ποτήρι των 250ml. 
Kαι επίσης μιλάμε για σχεδόν μηδενικές ίνες και ένα μόνο μικρό ποσοστό από τα πολύτιμα ανόργανα μικροστοιχεία και ιχνοστοιχεία που περιέχουν τα πορτοκάλια.

Με ένα μόνο πορτοκάλι που δίνει 40-45 περίπου θερμίδες παίρνουμε περισσότερα ανόργανα,πολύ περισσότερες ίνες και βέβαια μεγαλύτερο κορεσμό.

Οι ίνες αργούν να πεφθούν και επιπλέον απορροφούν αρκετό νερό κατά την πέψη,στοιχεία που δημιουργούν αίσθηση πληρότητας και κορεσμού

Μερικοί ειδικοί θεωρούν τους φυσικούς χυμούς σαν junk τροφή,κάτι που παρότι μπορεί να φαίνεται παρατραβηγμένο δεν απέχει τελικά πολύ από την πραγματικότητα.

Να τρώτε τα φρούτα ολόκληρα και κυρίως να μάθετε τη συνήθεια αυτή στα παιδιά σας. 

Οι Έλληνες το παρακάνουν με τα παιδιά τους που βαριούνται να μασήσουν τα καθαρισμένα φρούτα - ακόμα και τα κουκούτσια από το καρπούζι τους καθαρίζουν - και καταφεύγουν στη λύση του χυμού.

 Πολύ καλύτερη από αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά οφείλω να ομολογήσω.

Και για να μην είμαστε υπερβολικοί:

 Πρώτα θα πρέπει να καταργηθούν τα αναψυκτικά, οι "φυσικοί "χυμοί του εμπορίου,τα παγωμένα τσάγια,οι fancy καφέδες,τα ενεργειακά ποτά και μετά να πάρουν σειρά οι φυσικοί χυμοί που στύβουμε στο σπίτι.

Η μεγάλη αλήθεια πάντως είναι ότι αν πίνετε μόνο νερό - και κάποια βέβαια άλλα υγρά σε ειδικές περιστάσεις - θα μπορείτε σαφώς πιο εύκολα να ελέγχετε το βάρος σας.




Τέλος του 2ου μέρους



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





No comments:

Post a Comment