24.3.18

Χρήσιμες συμβουλές για όσους αρχίζετε το ταξίδι του fitness (2)










Δείτε το 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:

Χρήσιμες συμβουλές για όσους αρχίζετε το ταξίδι του fitness (1)




5. Αν είστε απαιτητικοί και θέλετε το καλύτερο, δοκιμάστε τα σπριντ. 
Από πλευράς άσκησης θα είναι ότι καλύτερο έχετε κάνει στη ζωή σας και θα σας δώσουν πράγματα που δεν μπορούν οι άλλες μορφές άσκησης:




Αλλά επειδή είναι πολύ επίπονα και απαιτητικά χρειάζονται κάποια υποδομή και καλή προθέρμανση οπότε πάτε συντηρητικά και βαθμιαία.


6. Mε το φαγητό τα πράγματα φαίνονται πιο πολύπλοκα αλλά αν έχεις γνώσεις κι εμπειρία είναι τελικά πολύ απλά. Τα συνοψίζω πιο κάτω:


6.1 To πιο βασικό είναι να τρώτε ανεπεξέργαστα κατά το δυνατόν προϊόντα, όσο πιο κοντά γίνεται στην πρωτογενή τους μορφή.

Δηλαδή όχι λουκάνικα και σαλάμια - που Κύριος οίδε τι έχουν μέσα τους - αλλά κρέας.

Όχι γιαούρτι με φρούτα συσκευασμένο αλλά άσπρο γιαούρτι - από μικρά ζώα - με κομμάτια φρούτου, που τα κόβετε εκείνη την ώρα.

Όχι χυμό από φρούτα αλλά το φρούτο το ίδιο.

Όχι μιλφέιγ αλλά μαύρη σοκολάτα με 80% κακάο, ή αποξηραμένα φρούτα για γλυκό.

Για πρωινό, αυγά π.χ. και όχι δημητριακά με γάλα ή γαλοπούλα συσκευασμένη.

Για σαλάτα μια πολύχρωμη με λαχανικά και όχι μια ρωσική ή κηπουρού κλπ.

Για σος, κάτι που ετοιμάζετε εσείς με λάδι, ξύδι και λεμόνι π.χ. και όχι μαγιονέζα ή οτιδήποτε έτοιμο.

Εννοείται βέβαια ότι αν βλέπετε την υγεία σας σοβαρά δεν θα ακουμπήσετε παρά με πολλή φειδώ όλα αυτά που πωλούνται στα χιλιάδες αρτοζαχαροπλαστεία που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας και που βασίζονται κυρίως σε ζάχαρη και άσπρο αλεύρι.

Για παράδειγμα μια μπουγάτσα - που καταναλώνεται μανιωδώς - έρχεται βιομηχανοποιημένη, προκατεψυγμένη και περιέχει τα χειρότερα υδρογονωμένα φυτικά λίπη που με συχνή επανάληψη θα γονατίσουν και την πιο γερή καρδιά, άσπρο αλεύρι - ότι πιο φθηνό και ξεφτιλισμένο υπάρχει - ,ζάχαρη, γάλα σε σκόνη, άμυλο καλαμποκιού κλπ. 

Τι θρεπτικά συστατικά να πάρεις από κάτι τέτοιο; Γι' αυτό τα ανοσοποιητικά έχουν πάρει τον κατήφορο κι ο κόσμος αρρωσταίνει με το παραμικρό...

Τέλος του 2ου μέρους 


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





2 comments:

  1. Καλησπέρα.Κατά πόσο τα αποξηραμένα φρούτα σε σύγκριση με τα φρέσκα κρατάνε τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες; Φρέσκα berries αγοράζεις; Πόση ζάχαρη χοντρικά καταλανώνεις ημερησίως;
    Νίκος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zάχαρη κοντά στο μηδέν,μόνο σε εξόδους. Berries αγοράζω αρκετά συχνά. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πολύ καλά αλλά όχι το ίδιο με τα φρέσκα. Είναι μια πολύ καλή λύση για όσους θέλουν κάτι γλυκό.

      Delete